Tayt Nasıl Kullanılmalı?
Bisiklet taytı konusu, ülkemizde bilhassa kimi erkek kullanıcılar için hoş gözükmeyen, yakıştırılmayan hatta ve hatta “erkek adam bunu giyer mi?” gibi trajikomik konulara gebe olan bir konu. Evet, üzülerek bunu yazıyorum ama maalesef bu algı büyük bir gerçek. Fakat giriş kısmında da değindiğimiz gibi taytlar konforumuz ve performansımız için eşsiz ürünlerdir. Peki nasıl kullanmalıyız bu taytları?
Öncelikle bir tayttan gerçek anlamda verim almak istiyorsanız –cinsiyet farketmeksizin- iç çamaşırınız olmadan kullanmanız şart. İç çamaşır ile kullanmanız durumunda, ilgili bölgede çok fazla sürtünme, ısınma, yapışma, terleme olacağı için pişik gibi cilt rahatsızlıkları olabileceği gibi havasızlıktan çok fazla sayıda bakteri/mikrop üreyerek sağlığınıza zarar verecektir. O yüzden; pedli bisiklet taytları mutlak suretle iç çamaşırsız kullanılmalıdır. İlk başlarda yadırgama olasılığınız yüksek olabilir fakat birkaç sürüşten sonra o hisse alışacaksınız. Tayt ile gözükmek istemeyen kullanıcılar ise tayt üzerine şort ya da eşofman giyerek rahatsız oldukları görüntüyü kamufle edebilecekleri gibi, boxer şeklinde olan iç taytları alarak yine üzerine şort, eşofman vs giyebilirler.
Hijyen açısından oldukça kritik bir tekstil ürünü olan pedli taytlar uzun veya kısa farketmeksizin her kullanımdan sonra havalandırılıp yıkanmalıdır. Çünkü hava sirkülasyonu en düşük olan bölgede, efor sırasında çok daha fazla ısınma ortaya çıktığı için, oluşan havasızlıktan dolayı ekstra hijyen/temizlik gerekir. 30 derece ısıda rahatlıkla yıkayabileceğiniz taytları, çamaşır makinesine mutlaka pedi dış kısıma çevirerek koyun. Fakat yıkama sonrası kalorifer üzerinde kurutma gibi direk sıcağa maruz kalmasına neden olacak aksiyonlar almayın. Son olarak; ütü ve kuru temizleme işlemlerine de maruz bırakmayın.