FİTNESS TERLEME KEMERLERİNİ İNCELİYORUZ!

FİTNESS TERLEME KEMERLERİNİ İNCELİYORUZ!

Vücutta fazla olan ödem, yağ ve toksinler ter yoluyla atılır. Oturmak, hareketsiz kalmak özellikle karın ve kalça gibi bölgelerin yağlanmasına neden olur. Terleme kemeri; karın, kalça gibi incelmesi zor olan bölgelerde terlemeyi artırmak için kullanılır. Terlemeyle beraber bölgenin incelmesi ve şekil alması sağlanır. Egzersiz yaparken kasları ısıtır ve spor sonrası yorgunluğu azaltır. 

FİTNESS TERLEME KEMERLERİNİ İNCELİYORUZ!

Fitness Terleme Kemeri Nasıl Kullanılmalı?

Fitness terleme kemeri, günde 2 defa 15’er dakika olarak kullanılabilir. Spor esnasında terlemeyi artırmak için kullanabilirsin ya da spor sonrası ağrılarını hafifletmek için dinlenme zamanında da takabilirsin. Zayıflama ve ter atmanın haricinde dolaşım ve bağırsak problemlerine de yardımcı olduğu bilinir. Televizyon izlerken ya da kitap okurken hareketsiz olduğun zamanlarda kemeri kullanabilirsin. Fakat oturma pozisyonuna dikkat etmeli ters pozisyonlardan kaçınmalısın. Kemerin genişliği ayarlanabilir. Ayarını vücudunu rahatsız etmeyecek ve hareketini kısıtlamayacak şekilde ayarlayabilirsin. Yüksek tutucu yapışkanları sayesinde istenilen bölgeye kolayca uygulanır. İlk defa kullanıyorsan kullanma sürelerini kısa tutarak başlayabilirsin. Daha sonra bu süreleri vücudunun ihtiyacına göre arttırabilirsin. Uyurken ya da yemekten sonra kullanılması önerilmez.

FİTNESS TERLEME KEMERLERİNİ İNCELİYORUZ!

Ne İşe Yarar?

Terleme kemeri yağ ve ödem tutan bölgelerin terlemesini sağlayarak hem zayıflamasına hem de bölgenin şekil almasına yardımcı olur. Spor esnasında terleme sağlayarak yapılan sporun etkisini güçlendirir. Spor esnasında yorulan kasların ağrısının giderilmesinde de etkilidir. Terleme yoluyla vücutta bulunan fazla toksinlerin atılmasını ve oluşan ödemin yok olmasına katkıda bulunur. Dolaşım bozukluğu, varis, bağırsak problemleri ve sindirim problemlerine iyi geldiği gözlemlenmiştir. Spor esnasında kullanıldığında sırta güçlü bir destek kazandırır. Duruş bozukluluklarına da iyi gelir. Vücuda daha dik bir duruş verir. Fıtık ağrıları, eklem rahatsızlığı gibi durumlarda da fayda sunar. Terleme kemeriyle zayıflarken aynı zamanda vücuduna istediğin şekli verebilirsin. Karın bölgesini daha kaslı hale getirmek için de idealdir. Günlük hareketlerini engellemeyecek kadar basınç uygulayarak bel bölgesinin daha iyi şekil almasını sağlar. Doğum sonrası sarkma ve çatlak gibi problemlere çözüm sunar. Ayrıca termal etki yarattığından masaj etkisi sağlayarak yağ oluşumunu da engeller.

FİTNESS TERLEME KEMERLERİNİ İNCELİYORUZ!

Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

Terleme kemeri, sauna etkisi yaparak hızlı bir şekilde terletir. Bu sayede sağlıklı bir şekilde zayıflayabilir vücuduna arzu ettiğin şekli verebilirsin. Düzenli kullanıldığında 1 ay gibi kısa sürede etkileri gözle görünür. Hafta da en az 4 gün takmak gerekir. 1 ay içerisinde 2 ila 4 cm arası bir incelme sağlar. Spor ile beraber kullanıldığında ve beslenmeye dikkat edildiğinde bu oran artar. Hemen hemen her vücut tipi için uygundur. Bölgesel egzersizlerle desteklendiğinde terleme oranı daha da artar ve istenilen bölgenin daha hızlı zayıflaması sağlanabilir. Kısa süre içerisinde kullanım düzenine bağlı olarak inceltir, zayıflatır ve şekil verir. Destekleyici yan ürünlerle beraber kullanılabilir.

FİTNESS TERLEME KEMERLERİNİ İNCELİYORUZ!

Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Terleme kemeri hayatının her alanında kullanabileceğin pratik bir üründür. Fakat her üründe olduğu gibi terleme kemeri de dengeli bir biçimde kullanılmalıdır. Terleme kemerinin kullanım süresi vücudun ihtiyacına göre ve kullanıldığı şartlara göre değişir. Düzenli spor ile beraber kullanıldığında sadece spor sırasında takılabilir. Daha hareketsiz olanlar ve kemeri tek başına kullananlar süreyi fazla tutabilir. İlk kullanımlarda süreyi kısa tutup sonra yavaş yavaş süreyi uzatabilirsin. Günde en az 15 dakika olarak başlanabilir. Daha sonra ihtiyaca göre seanslar ve dakikalar arttırılabilir. Tüm gün kullanılması sakıncalıdır ve önerilmez. Gereğinden uzun süre kullanmak da ekstra bir fayda sağlamaz.

*Yukarıda belirttiğimiz sayısal veriler kişinin yaşına, beslenmesine, harcadığı efora, çeşitli alışkanlıklarına göre farklılık gösterebilir.

Sağlıkla ve sporla kal!