Su geçirmezlik
Su basıncına dayanıklılık, yüksekliği mm cinsinden ifade edilen su sütununun, altındaki yüzeye yaptığı basınçla ölçülür (ISO 811 standardını temel alan test). Basınç arttıkça kumaşın su geçirmezliği de artar.
Su geçirmezlik değerleri:
Schmerber 5.000 mm su basıncına dayanıklı bileşen. Bu, sağanak yağış sırasında suyun uyguladığı ortalama basınç olan 5000 Schmerber'e eşdeğerdir. Montun su geçirmezliği, iki saat boyunca 60 L/m²/sa yağmur altında test edilmiştir.
Su tutmazlık hakkında bilgi
Bir kumaşın su tutmazlık özelliği, suyun emilmeden kıyafet yüzeyinde akma kapasitesidir. Böylece, montunuz suyu içeri sızdırmaz, nefes alır ve hafif kalır. Su tutmazlık özelliği, kumaşın dış yüzeyine uygulanan bir işlemle elde edilir. Ancak bu özellikler kullanıma bağlı olarak kaybolabilir.
Su tutmazlık özelliğinin yenilenmesi için ceketi, düşük ısıda 10 dk süreyle kurutma makinesinde kurutun.
Rüzgar kesen bir ürünün avantajı nedir?
Spor yaparken veya dinlenirken vücudun üşümesini engellemek için rüzgardan korunmak oldukça önemlidir. Rüzgara ve soğuğa bağlı olarak hissedilen sıcaklığı ölçen 'Windchill' modeline göre: 30 km / sa hızla esen rüzgarlı havada 5°C olan sıcaklık 0°C olarak hissedilir. Saatte 40 km / sa ile esen rüzgarın 0°C'lik bir havada hissedilen sıcaklığı -7°C olacaktır. Sıcak tutan mont rüzgarın üşütücü etkilerini keser.
Yağmurluğumu nasıl yıkayacağım?
Su tutmazlık özelliğinin korunması için az yıkamanızı öneriyoruz.
Tüm fermuarları ve kapakları kapatın, cepleri genişletin ve yıkamadan önce ters çevirin. Ürününüzü 30 ila 40 °C'de sentetik programda deterjan ile yıkayabilirsiniz. Ürününüzün performansına zarar verebileceğinden yumuşatıcı ve çamaşır suyu kullanmayın.
Önemli: tam durulama ya da çift durulama yapın.
Yağmurluğumun su tutmazlık özelliği nasıl yenilenir?
Kurutma, ürününüzün su tutmazlık özelliğini yenilemeniz için vazgeçilmez bir unsurdur.
Ürününüzü açık havada veya askıda düz bir şekilde tamamen kurutmanızı öneriyoruz. Ürününüzü bir ısı kaynağının üzerinde kurutmamaya özen gösterin.
Kaldırmadan önce, kurutma makinesinde, sentetik programda, 10-15 dakika kısa süreli olarak kurutun. Ürünü fazla kurutmaktan kaçının.