VİZÖRLÜ KASKLARIN ÖZELLİKLERİ
Vizörlü kasklar çok rahattır ve kolay kullanılır. Bu nedenle orta hızda kayak yapan kullanıcılarımıza bu kaskları öneriyoruz. Burnunuzu ve yüzünüzü düzgün kapatan bir kayak maskesinde rüzgar geçirmezlik etkisi düşüktür. Çok hızlı kayıyorsanız rüzgar içeri girebilir ve sizi rahatsız edebilir. Daha fazla su sızdırmazlık için vizörü maksimum seviyede indirmeniz önemlidir. Bunu yapamıyorsanız kask size uygun değil demektir.
DENEME
Ürünü denemeye vakit ayırın. Ne kaskın ne de vizörün yüzünüzü sıkmaması gerekmektedir. Rahatsızlık durumunda bir başka modeli seçin. Gözlük kullanıcılarının seçeceği kaskı gözlükleriyle denemesi, rahatsız etmeyeceğinden emin olması için vizörü açıp kapatması oldukça önemlidir. Gözlük üzerinde oluşan buğu kask kaynaklı değildir. Gözlüklerinize sürebileceğiniz buğu önleyici ürünler bulunmaktadır.
BOY SEÇİMİ
* Kafanızın çevresini cm olarak ölçün (alından başlayıp, kulakların üzerinden geçerek)
* Sonra bedeninize uygun boyu seçin. Örnek: Baş çevreniz 56 cm ise 55 - 59 cm arasında bir ürün seçin.
SIKMA MEKANİZMASI
Ayarlama tokası kaskın sağladığı kavrama özelliği için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu sistem, kayak eldivenleriyle bile kullanılabilen sıkma mekanizması sayesinde her an kolay ve hassas ayar yapmaya olanak sağlar. Size kullanım rahatlığı ve maksimum güvenlik sunar. Sıkma mekanizmasını sıkmak için sağa, açmak için sola çevirebilirsiniz.
ABS YAPISI
Bu yapı güçlü darbelere karşı dayanıklı olabilmesi amacıyla ABS bileşenli dış kabuğa enjekte edilerek uygulanan bir kalıptır. Darbelere karşı büyük bir dirence sahiptir.EPS bileşenli iç kabuğu darbe sırasında oluşan şokları emer. Kaskınızı, bu süre dahilinde önemli bir darbe almadığı takdirde, en geç 5 yılda bir değiştirmenizi öneriyoruz.
EN 1077 Standardı
EN 1077:2007 sınıf B, kayak veya snowboard yaparken kafatasını desteklemek amacıyla kullanılan kaskların tabi olduğu Avrupa standardıdır.Bu standart, darbeleri emme kapasitesi ve sızıntılara karşı dayanıklılığı üzerine yapılan testlerle belirlenmiştir. 2 kategoriye ayrılır: - A sınıfı: Kulakları koruduğu gibi başın üstünü, arkasını ve yanlarını korur.
- B sınıfı: Başın üstünü ve arkasını korur, kulakları korumaz.
KASKIN AYARLANMASI
Antrenman boyunca kayak kaskı iyi ayarlanmış ve başa oturmuş olmalı:
* Doğru boy seçilmeli.
* Baş çevresi sıkma mekanizmasıyla ayarlanmalı.
* Ayarlama sistemi doğru ayarlanmalı.
Tıpkı trafikteki araç kemeri gibidir: Bol olursa işlevini yerine getiremez ve sizi yeterince koruyamaz.
Güvenlik
Başın korunmasının önüne geçeceğinden kaskın altında kalın bir bone giymeyin.
Kaskın altına giyilmek üzere güvenliği tehlikeye atmayacak ince bir bone seçin. Sıcaklık sağladığı için kaskla birlikte kullanılmak üzere ek bir katmana ihtiyaç yoktur. Güvenliği zayıflatacağından kask üzerine kamera yerleştirmeyin. Standart kaska eklenecek diğer nesneleri kapsamaz.
NUMARALI GÖZLÜKLERLE UYUMLULUK
Kayak yapma zevkini herkesin yaşaması gerektiğinden, numaralı gözlük kullanan kişilere de uygundur. Bu nedenle Wedze, sizin için "gözlük üzerine takılan (OTG)" kayak maskesinden çok daha kullanışlı olan vizörlü kaskı öneriyor. Bazı modeller, bazı gözlük boyları için uygun olmayabilir. Kaskı gözlüklerinizle birlikte denemek için yakınınızdaki Decathlon mağazasına uğrayın.
BAKIM
İç köpükler çıkarılabilir ve makinede 30°C'de yıkanabilir.
SATIŞ SONRASI HİZMETLER
PST 150 kaskın bazı yedek parçaları satış sonrası hizmette mevcuttur: orijinal S3 tipi vizör, kötü havalar vizörü (S1) ve vizörü takmak için vida seti (vidalar ve ara parçalar).
İade koşulları (Özel ürün: kişisel koruma ekipmanı)
Bu ürünün size uygun olduğundan emin olmalısınız.
Bir sorun yaşamanız durumunda koşullarımıza uygun olarak iade edin: kullanım kılavuzu, etiketler ve eğer varsa orijinal ambalajı; yeniden değerlendirilebilir.