HOME TRAİNER ÇEŞİTLERİ

HOME TRAİNER ÇEŞİTLERİ

Trainer Nedir?

HOME TRAİNER ÇEŞİTLERİ

Trainer Nedir?

Dışarıdaki antrenman şartlarının sizin için çok zorlayıcı olduğu zamanlarda veya iş sonrası antrenman sürenizi daha verimli kullanmak ve antrenman programını tam anlamıyla uygulamak istediğinizde bisikletinizi bağlayabileceğiniz indoor egzersiz aracıdır.

Bu araçlar birkaç yapıdadırlar. Gelin alt başlıklar altında inceleyelim.

- Magnetic Trainer

Yapısında mıknatıs bulunur ve lastiğe temas eden rulman bu mıknatıs sayesinde karşı direnç gösterir. Manuel sertlik seviyesi seçilebilir. Seçilen sertlik seviyesinin watt biriminde karşılıkları vardır. Örneğin; 1.kademe 100W, 2.kademe 200W, 3.kademe 300W gibi.

Artı Yönleri:
- Ucuz
- Basit
- Portatif

Eksi Yönleri:
- (84-90) db oranında ses yapması. (Gürültülü sayılabilir)
- Gerçekçi bir pedal hissiyatı yoktur.
- Watt kademeleri genelde 500w ile sınırlıdır.

HOME TRAİNER ÇEŞİTLERİ

Fluid Trainer
Lastiklerin hareket etmesiyle rulmanlara bağlı pervanelerin içi su dolu haznede dönerken karşılaştığı su direnci ile çalışmaktadır. Pervaneler hızlandıkça froude ve direnç katsayısı artar. Direnci arttırmak isterseniz vitesinizi arttırmak yeterlidir.

Artı Yönleri:
- Smart özelliği eklenebilir.
- Gerçeğe yakın pedal hissiyatı.
- (64-70) db ses oranı ile daha sessiz çalışır.

Eksi Yönleri:
- Manyetik modellere nazaran pahalıdır.


Power Trainer

Smart özellikle  hız, kadans ve watt değerlerini ölçebilir. Watt hassasiyetleri %1-%5 sapma oranlıdır. Fluid veya direct (elektro mıknatıs dirençli) olarak 2 çeşittirler. Arka teker çıkarılarak üzerinde bulunan rubleye oturtulur. Bu sayede jant olmadığı için vibrasyon kaynaklı ses oluşmaz ve pedallara güç uygulanırken sağa sola sallanmaz. Yapılarında spinning bisikletlerindekine benzer teker bulunur. Bu sayede gerçek pedal hissiyatı verirler fakat  bu nedenle ağırdırlar.
İleri seviye antrenman yapanlar için, wattlardaki %5 hassasiyet FTP testleri gibi ölçümlerde kritik önem taşıdığından, sprint ve interval gibi çalışmalarda daha stabil antrenman yapma imkanı sunması power trainerların en önemli fonksiyonudur.

Artı Yönleri:
-(58-64)db ses oranı ile en sessiz trainer çeşididir.
- Trainer lastiğine gerek yoktur.

Eksi Yönleri:
- Ekstradan ruble alınmalı.
- Fiyat olarak diğer trainer türlerine göre daha pahalıdırlar.
- Taşıması zor ve ağırdır.

Rollers
Genel olarak velodrom yarışçıları tarafından veya etkinlik öncesi ısınmak amaçlı kullanılır. Kullanmak için sadece üstüne çıkmanız yeterlidir ancak yeni başlayanlar biraz zorlanabilir. Denge kabiliyetinizi önemli ölçüde katkıda bulunur. Piyasada 400W kademeye kadar dirençli olan modelleri bulunabilir.

Artı Yönleri:
- Basit ve kullanışlıdırlar.

Eksi Yönleri:
- Gürültülü olmaları en büyük eksileridir.
- Karşı direnç düşüktür.
- Kullanımı denge gerektirdiği için diğer trainer türlerine göre daha zordur.

Interval antrenmanlarınız ve recovery süreçleriniz için en büyük yardımcınız olabilecek home trainer çeşitlerimiz için mağazalarımızı ziyaret edebilir, uzman ekibimizden her konuda yardım isteyebilirsiniz.


Sağlıkla ve sporla kalın!