Sırt Kasları
Kanat Kası
Vücudun en geniş yassı kaslarından biri olan Kanat Kası, (Latissimus Dorsi) sırtın tam alt orta kısmından başlayarak koltuk altına doğru uzanır ve bir ucu omuz eklemine bağlanır. Türkçe’de kanat kası olarak bilinmesinden dolayı sadece koltuk altındaki bölgede bulunduğunu düşünebilirsiniz. Oysa ki bu kas grubu, trapez kasıyla birlikte sırtın hemen hemen tamamını kaplar ve omurga sağlığınız açısından büyük önem taşır. Kanat kası, testere ile bir şey kesmek ya da kürek çekmek gibi hareketler yapmanızı sağlayan kastır. Barfiks çekerken, sırt kaslarınız arasında en fazla gelişen kas, kanat kasıdır. Bütün kas grupları arasında ise yük taşıma açısından bisepsten (biceps) sonra en çok çalışan olan kas grubudur.
Trapezler
Trapezler de Latissimus Dorsi gibi sırtta büyük bir alanı kaplayan kas grubudur. Bu kas boynunuzu destekler ve boynunuzun öne doğru gitmesini engeller. Çok önemli bir kas grubu olmasına rağmen, vücut geliştiriciler bu kas grubunun sadece üst kısmını çalıştırma hatasına düşebilir. Barfiks hareketiyle alt trapez kas gruplarını da en az üst trapez kaslarınız kadar çalıştırabilirsiniz.
Diken Altı Kas, Küçük Yuvarlak Kas, Büyük Yuvarlak Kas
Teres Major, Infraspinatus ve Teres Minor olarak da bilinen bu kaslar, sırtta Latissimus Dorsi’nin üzerinde yer alan küçük kas gruplarıdır. Diken altı kası (Infraspinatus) omuz eklemini stabilize etmekle görevli kastır. Bir diğer görevi ise üst kolun döndürülmesine yardım etmektir. Barfiks çekerken bu üçlü kas grubundan en çok diken altı kasınızı çalıştırmış olursunuz.
Deltoid
Omuzların hemen üzerinde bulunan kaslardır. Bu kaslarınızı yeterince geliştirdiğiniz takdirde omuzlarınızın daha geniş gözükmesini sağlayabilirsiniz. Ön, arka ve orta olmak üzere 3 grup kasın genel adıdır. Bu kaslar barfiks hareketi sayesinde çok çabuk şekil alır. Deltoid kaslarını daha da aktive etmek için barfiks çekerken iki kolunuz arasındaki mesafeyi açabilirsiniz. Ancak bu durum eklemlere biraz daha çok yük bindireceğinden, eğer barfiks çekmeye yeni başladıysanız normal tutuşta ustalaşmadan uzun mesafeli tutuşa geçmemeyi tercih edebilirsiniz.