
Kano ve Şişme Kanolar
Filtreleri atla
▼
Temizle
kullanıcı sayısı
Spor seviyesi
Renk
Fiyat
▲
Filtre
- MAVİ Filtreyi kaldı
- YEŞİL Filtreyi kaldı

Kano Aksesuarları
Kürek, pompa, çanta ve daha fazlası
4.7/5
Şuna göre:
569
Online ve mağazalarda toplanan değerlendirmeler
Kanolar
Su sporlarıyla ilgilenenlerin en çok sevdiği aktivitelerden biri olan kano sporu, eğlenceli olduğu kadar adrenalin de dolu bir aktivitedir. Profesyonel ve amatör olarak yapılabilen spor dalının en önemli ekipmanı kanodur. Genellikle tek kişilik kano ve iki kişilik kano şeklinde tasarlanan kano modellerinden dilediğinizi Decathlon kano çeşitleri arasından seçebilir, kano satın al seçeneği ile hemen satın alabilirsiniz. En iyi markalardan biri olan Decathlon İtiwit modellerini inceleyebilir, uygun fiyatlarla bütçenize uygun İtiwit kano modeline hemen sahip olabilirsiniz.
Kano Nedir?
Hafif yapıya sahip, kürek ile suda ilerlemeyi sağlayan tek bir pargayla yürüyen, düz ve taşınabilir tekne anlamına gelir. Ağaç kabuğundan oyulan kayık anlamına gelen kano kelimesi Türkçeye Fransızcadan geçmiştir. Kano sporu; durgun su, akarsu ve deniz olmak üzere üç farklı kategoriye ayrılır. Peki, bu su sporunun ana ekipmanı kano ne demek? Kano; Karayip dilinde "kenu", İspanyolca "canoa" ve Fransızca "canot" kelimelerinden türemiştir. Farklı kullanım alanlarına sahip olan pek çok kano modeli bulunur. Uluslararası kano sporu müsabakaları düzenlenir ve bu yarışlarda kullanılan kanolar uluslararası standartlara göre üretilir. Küreğin yanı sıra kano motor takılarak da kullanılabilir. Deniz botu şeklinde değerlendirilebilen ürünler su üstünde vakit geçirmek isteyenler için de ideal bir seçimdir. Deniz kanosu kullanarak yapılan eğlenceli aktivitelerden biri de SUP sporudur. Peki, stand up paddle ne demek? Açılımı stand up paddle olan SUP, sporcunun su üstünde yüzen tahtalar üzerinde kürek yardımıyla ayakta durarak ilerlemesidir. Tek kişilik kano üzerinde yapılan stand up paddle board performans gerektiren zorlu bir aktivitedir.
Kano Ne İşe Yarar?
Doğa sporu tutkunlarına uygun bir aktivite olan kano sporu, kano üzerinde dengede durmayı gerektirdiği için denge ve koordinasyon yeteneğinin gelişmesine destek olur. Performansa dayalı olan aktivite sırasında enerji harcaması oldukça yüksektir ve bu durum günlük enerji harcamasını artırarak kilo vermeye ya da form korumaya yardımcı olur. Dünyanın en popüler spor dallarından biri olan kano sporuna uygun kano modelleri için Decathlon'un geniş ürün yelpazesini inceleyebilirsiniz
Kano çeşitleri Nelerdir?
Standart kanolar; hafif yapıya ve küçük boyutlara sahip her iki ucu sivri teknelerdir. Kano çeşitleri kişi sayısına, üretiminde kullanılan materyalin cinsine ve kullanıldığı alana göre farklılık gösterir.
Kişi sayısına göre kano çeşitleri;
- Tek kişilik kano: Bu kano çeşidi sadece bir kişinin sığabileceği şekilde üretilir.
- çift kişilik kano: İki kişilik kano, ön ve arka olmak üzere iki kişinin sığabileceği büyüklükte oturma yerlerine sahip kano çeşididir.
Tasarımında kullanılan materyale göre kano çeşitleri;
- Şeffaf kano: Polikarbon levha kullanılarak tasarlanan bu kano çeşidi şeffaf olduğu için suyun altını görebilmenizi sağlar.
- Plastik kano: Plastik materyaller kullanılarak tasarlanan plastik kanolar, uygun fiyatlı olduğu için sıklıkla tercih edilir.
- Fiber kano: Fiber malzemeler kullanılarak tasarlanan bu kano çeşitleri sağlam ve dayanıklı yapısı sayesinde uzun süreli kullanım fırsatı sunar.
- Şişme kano: Esnek PVC materyaller kullanılarak tasarlanan şişme kano türleri, havayla şişirilerek kullanılır.
Kullanılan alana göre kano çeşitleri;
- Pedallı kano: Su üzerinde kürek ile ilerlemek yerine kanoya monte edilen pedallar aracılığıyla pedal çevirerek kullanılan kano çeşididir. Pedallı kanolar daha çok balık tutmayı sevenler ve balıkçılar tarafından tercih edilir. Balıkçı kanoları olarak da bilinen bu kano çeşidi, olta balıkçılarının en sevdiği modellerdir.
- Motorlu Kano: Kanoya küçük motor monte edilerek kullanılan motorlu kano çeşitleri deniz ya da nehir üzerinde ulaşım için kullanılır.
- Stand up paddleboarding: Kürek sörfü adı verilen spor dalı için kullanılan kano çeşitleridir.
- Devrilmeyen kano: Akış hızı yüksek nehirlerde yapılan rafting aktivitesi için özel olarak tasarlanan kano çeşididir.
- Polyester kano: Deniz suyuna dayanıklı polyester kullanılarak tasarlanan kano çeşididir.
Nehir Kanosu Nedir?
İki kişilik küçük kano içerisinde akış hızı yüksek nehirlerde yapılan adrenalin dolu bir aktivite olan nehir kanosu, ekip çalışmasını ön planda tutan ve akıntıya karşı yapılan heyecanlı bir aktivitedir.
Kanolar Kaç Kişiliktir?
Kanolar, kullanım alanına ve yapılan aktiviteye göre farklı kapasiteye sahiptir.
Kano En Fazla Kaç Kişi ile Yapılabilir?
Kano tek kişilik, iki kişilik ve en fazla üç kişilik şeklinde tasarlanır. Genellikle takım aktivitelerinde iki kişilik kanolar kullanılır. Rafting sporu için kullanılan kanolar ise en az 4 en fazla 12 kişiliktir. İki kişilik kano ve diğer çeşitleri için Decathlon kano modellerini inceleyebilirsiniz.
Kano Hangi Materyallerden Yapılır?
Kano tasarımında tahta, poliüretan, fiber, PVC ve plastik gibi materyal çeşitleri kullanılır. Bu materyaller kanonun dayanıklılığını belirler. Hafif ve dayanıklı bir kano üretimi için poliüretan, fiber ve plastik materyaller tercih edilir. Tahta kanolar, dayanıklı olmasına rağmen ağır yapıya sahiptir. Bunlara ek olarak sert bir materyal ola cam yünü, kevlar ve royalex materyaller kullanılarak da kano üretimi yapılır.
Kano özellikleri Nelerdir?
Kanolar kullanıldığı alana göre farklı özelliklere sahiptir. Kanoların ortak özellikleri şunlardır:
- Suda dengede durmayı kolaylaştıran özel materyallerden tasarlanır,
- Kontrol edilmesi kolay ve pratiktir,
- Devrilmeyi ve suda batmayı zorlaştıran özel materyallerden üretilir,
- Manevra kabiliyetleri yüksektir,
- Darbeye ve aşınmaya dirençli materyallerden tasarlanır.
Kano Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kano satın alırken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmalısınız:
- Kano seçiminde en önemli konu, kanoyu nerede kullanacağınızdır. Dalgasız sularda kano kullanmak istiyor ve fotoğrafçılık, balıkçılık, kuş avcılığı gibi aktivitelerle uğraşıyorsanız gezi kanoları tam size göre. Kontrol edilmesi ve dengede durması kolay olan bu kano çeşitleri aynı zamanda ters çevrilmesi zor modellerdir.
- Deniz ya da nehir üzerinde uzun geziler planlıyorsanız çok amaçlı kanoları tercih edebilirsiniz. Kişi kapasitesi yüksek olan bu modellerin manevra kabiliyetleri de oldukça iyidir.
- Hızlı akan nehirlerde kano yapmak istiyorsanız nehir kanolarını değerlendirebilirsiniz. Yüksek yan kenarlara sahip olan bu modeller kavisleri sayesinde yüksek manevra yeteneğine sahiptir ve aynı zamanda darbelere karşı da dirençlidir.
- Dingin sularda kano kullanmak için düz kano altına sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Dalgalı sularda kano seçiminizi yuvarlak tabanlı olanlardan yana yapabilirsiniz.
Kano Küreği Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kanoyu doğru bir şekilde kullanabilmek ve etkili bir performans gösterebilmek için kürek seçimi oldukça önemlidir. Kano küreği seçerken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmalısınız:
- Tek tarafında pala bulunan kano küreğinin hafif ve dayanıklı yapıya sahip olması gerekir. Kürek çekerken bileklerin zorlanmasını önlemek için hafif yapıya sahip dayanıklı plastik materyaller kullanılarak tasarlanan kürekleri değerlendirmelisiniz.
- Kürek uzunluğunun 200-220 santimetre olması önerilir. En doğru kürek uzunluğu için ayakta durun ve elinizi kaldırın. Parmak ucunuz ve ayaklarınız arasındaki mesafe ideal kürek uzunluğunu verir.
- Küreğin pala kısmı da sizin beklentinize göre değişiklik gösterir. Geniş ve kısa palalar, daha fazla su ittiği için hızınızı artırır. Dar ve uzun palalar ise daha az su ittiği için enerji harcamasını azaltır.
- Birbirinden kaliteli kürek çeşitleri için Decathlon kürek modellerini inceleyebilir, isteğiniz doğrultusunda en uygun fiyatlı kürek modeline hemen sahip olabilirsiniz.
Kano Nasıl Kullanılır?
Kano kullanımı sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta can güvenliğinizi korumak için can yeleği takmanızdır. Profesyonel kano kullanımı için konusunda uzman bir eğitmenden eğitim alabilirsiniz.
Kano Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
En keyifli su sporlarından biri olan kano, eğlenceli ve heyecanlı olduğu kadar risklidir de. Kano yaparken aşağıdaki noktalara dikkat ederek riskleri minimumu indirebilirsiniz.
- Kano aktivitesini ilk defa yapıyorsanız konusunda uzman bir eğitmenden nasıl kullanmanız gerektiği hakkında eğitim almalısınız. Eğitim sayesinde olası yaralanmalara karşı önlem alma becerinizi artırabilirsiniz.
- İster grup halinde isterseniz tek başınıza, hangi durumda kano yapıyor olursanız olun mutlaka can yeleği takmalısınız.
- Kano yapanların yüzme bilmesi önemli bir konudur. Yüzme bilmiyorsanız kano yapmaktan kaçınmalısınız.
- Kano içerisindeyken ayağa kalkmamalısınız. Ağırlık merkezinin yeri değişeceği için dengede kalmakta zorlanabilir ve kanodan düşebilirsiniz.
- Kano yaparken yanınıza yedek kıyafetlerinizi ve su gibi temel ihtiyaçlarınızı almayı unutmayın. Aynı zamanda kanoya aşırı eşya yükleyerek kanonun dengesini bozmaktan kaçınmalısınız.
Ülkemizde Kano Nerelerde Yapılır?
Kano sporu deniz, akarsu ve göl gibi dingin ya da dalgalı tüm sularda rahatlıkla yapılabilir. ülkemizde deniz, nehir ve göl içeren tüm şehirlerde kano aktiviteleri için uygun alanlar bulunur. Bu şehirlerdeki kano kulüpleri etkinliklerine katılarak kano aktivitesini güvenle yapabilirsiniz. ülkemizde kano sporunun aktif olarak yapıldığı şehirler şunlardır: Van, Erzincan, İstanbul, Erzurum, Kocaeli, Sakarya, Trabzon, Rize, Antalya ve Muğla. Rize Fırtına Deresi, Artvin Çoruh Nehri ve Kayseri Zamantı Irmağı ise kano için uygun alanlar arasında yer alır.
Kano Hangi Mevsimde Yapılır?
Kano sporu hemen her mevsim uygun kıyafetler ve ekipmanlar eşliğinde yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken tek nokta havanın aşırı yağışlı, fırtınalı ve rüzgarlı olmamasıdır.
Kano Fiyatları Ne Kadar?
Kano fiyatları, satın almak istediğiniz ürünün markasına, özelliklerine ve kalitesine göre farklılık gösterir. Şişme kano fiyatları ve fiber kano fiyatlar ile plastik kano fiyatları arasında materyal çeşitliliğine bağlı fiyat farklılıkları bulunur.